Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Corbalar

Aşağa gitmek

Corbalar Empty Corbalar

Mesaj  Admin 25/2/2008, 00:15

Kıymalı tarhana çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
200 gr ev yapımı tarhana
2.5 litre et suyu
2 orta boy soğan
250 gr kuzu kıyma
100 gr tereyağı
2 orta boy domates
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Et suyunu bir tencerede ısıtın. Tarhanayı bir kapta soğuk suyla ıslatarak 10 dakika bekletin. Kaynayan et suyundan 2 kepçe dolusu ilave edip karıştırın. Karışımı kaynayan et suyuna ekleyin. Kısık ateşte pişirin.

* Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve sarımsağı kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Domates, tuz ve karabiberi ekleyin. Karışımı çorbaya ilave edin. Sıcak servis yapın.


kekikli domates corbasi
Domates Salçası 3-4 Yemek kaş.
2 Yemek Kaşığı Un
2 Yemek Kaşığı Margarin Kekik 1 1/2 Tatlı Kaşığı
1 Tatlı Kaşığı Tuzot
Yapılışı:
Margarin kızdırılır ve un eklenip kavrulur. Salça sıcak su ile sulandırılır ve tencereye eklenir. yavaş yavaş sıcak su eklenir ancak cok sulu olmayacak. İçine kekik ve tuzot eklenir ve 10 dakika kaynatılır
afiyet olsun..


kofteli zebze corbasi
MALZEMELER :

1 adet orta boy havuç
1 adet patates
1 adet domates
Yarım demet maydanoz
150 gr. kıyma
1 çorba kasığı galeta unu
1 domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
4 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye patatesi, havucu ve domatesi rendeledikten sonra ince kıyılmış maydanozları, salçayı ve bir yemek kaşığı yağı, tuzu, karabiberi ilave edip kısık ateşte hafifçe kavurunuz. Birkaç dakika kısık ateşte kavurduğunuz bu karışımın üzerine sıcak suyu ilave edip 15 dk. pişmeye bırakınız. Diğer tarafta ise galeta unu, bir miktar tuz ve kıymayı yoğurup nohut büyüklüğünde köfteler hazırlayınız. Tavaya kalan miktardaki yağı koyup, köfteleri de içene atıp kızartınız.. Kızarmış köfteleri tenceredeki kaynayan karışımın içine atıp,10 dk.birlikte kaynatınız. Limon suyunu da ilave ettikten sonra çorbanız servise hazırdır.


tandir corbasi
Gereçler:
Nohut 1/3 su bardağı 60 gram
Su 6 su bardağı 1200 gram
Patates 5 küçük boy 250 gram
Soğan 1 küçük boy 30 gram
Margarin yada terayağ 4 yemek kaşığı 40 gram
Salça 1 1/2 yemek kaşığı 15 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Bulgur 1/3 su bardağı 50 gram
Nane 1 yemek kaşığı 1.3 gram

Yapılışı:
Nohutu yıka, 1 su bardağı su ile bir gün önceden ıslat, 2 su bardağı su ekleyip, basınçlı tencerede 40 dakika pişir. Patatesleri yıka, haşla, soy ve rendele. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, 2 yemek kaşığı yağla ayrı bir tencereye koy, kısık ateşte ara sıra karıştırarak. 1- 2 dakika öldür. Salçayı kat, birkaç kez çevir, nohut, nohut suyu, kalan su ve tuzu ekle, kaynat. Bulguru salçalı suya koy, 20 dakika pişir. Patates ezmesine çorbadan birkaç kaşık ekleyerek sulandır, kaynayan karışıma kat, 6-7 dakika daha pişir. Kalan yağı tavada erit, naneyi koy, bir-iki kez karıştır, ocaktan al, çorbanın üzerine gezdir.


mayonezli balik corbasiGereçler:
1/2 kg kırlangıç
1 baş soğan
2 adet defne yaprağı
½ demet maydanoz 3-4 diş sarmısak
1/4 kavanoz hazır mayonez
tuz
kırmızı pul biber
Yapılışı:
Tencereye 5-6 bardak su, defne yaprağı, ayklanmış maydanoz, bir baş bütün soğan ve balığı koyup 15 ila 20 dakika kaynatın. Balığı kevgirle sudan alıp derisini, kılçıklarını ayıklayın, kuyruğunu ve kafasını ayırın. Ayıkladığınız parçaları temiz bir tülbente sarıp suya iade edin ve 1 saat kadar kaynatın.

Mayoneze dövülmüş sarmısakları ilave edip karıştırın. Kırmızı biberle balık suyunu yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Balıkları da ilave edip kaynatın.
Servis Önerileri:
Sıcak servis yapınız.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Dikkat: Bu çorba bir defada tüketilmelidir.

Bu yemeğe uygun diğer balıklar: İskorpit, adabeyi, öksüz


yesil kabak corbasiyeşil kabak çorbası
Tarif Numarası: 1780
Postalayan: duru guner
Oy Sayısı: 6 - Averaj:6.80
Bu Tarifi Oyla
İnceleme Yaz
Tarifi Arkadaşına Gönder
Servis (Kaç Kişilik): 5
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 15 dk
Zorluk Derecesi: Kolay
Yazıcı Dostu Görüntü
İnceleme Yok
Tarifi Posta Kartı ile Gönder

Tariflerin daha iyi anlaşılabilmesi için İnceleme özelliğini kullanmanızı öneriyoruz. Eğer bu tarifi denediyseniz: Eksikleri? Fazlalıkları? Güzelmi? Kötümü? Açıklama? Farklı Yaklaşım? inceleme göndererek diğer kullanıcıların bilgilenmesini sağlayabilirsiniz: Sol menüden İnceleme Yaz linkine tıklayınız ve incelemenizi postalayınız. İncelemelere bakmak için sağ menüden İncelemeleri Oku linkine tıklayınız...Eğer İnceleme yok diyorsa kimse inceleme postalamamış demektir.
Gereçler:
1 kg yeşil kabak
1 çorba kaşıgı un
1 demet dere otu 1 kilo süt
1 kaşık tereyağ
tuz,karabiber
Yapılışı:
Tereyağ tencerede eritilir. Kabukları soyulup rendelenen yada blender dan geçirilmiş kabak ve tuz ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar kavrulup un ilave edilir. Bir dk. daha kavrulduktan sonra karıştırarak soguk süt eklenir. Karıştırma işlemine kaynayıncaya kadar devam edilir. Kaynadıktan sonra 5 dk daha pişirilir ve indirilmeye yakın ince dogranmış dere otu eklenir. Servis esnasında karabiber tavsiye edilir.
Servis Önerileri:
Karabiber mutlaka önerilir.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Diyet süt ile yapılırsa daha düşük kalori saglanabilir. Tereyağı ile yapılması öneriliyorsa da sıvı yağlar ya da margarin kullanılabilir. Benim tereyağ dışındakı önerim sağlıklı ve lezzetli olması nedeni ile kanola yağıdır.
Admin
Admin
administrators
administrators

Mesaj Sayısı : 529
resim : Corbalar 0310
admin : <div class="js-kit-rating" view="score"path="" title="" permalink=""></div><script src="http://js-kit.com/ratings.js"></script>
Kayıt tarihi : 19/02/08

http://basagactan-gurbete.forumaction.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Corbalar Empty sehriyeli yogurtlu pazi corbasi

Mesaj  Admin 25/2/2008, 00:19

Malzemeler
5 su bardağı et suyu veya su
2 çorba kaşığı şehriye
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı un
1 adet yumurta
8 -10 adet pazı yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
3 diş sarımsak

Yemeğin YapılışıÖn hazırlık olarak, tencerede 2 su bardağı etsuyu veya suyu kaynatıp, 2 çorba kaşığı şehriyeyi haşlayalım. Tencereyi ocaktan alıp, bekletelim.
Ayrı bir kabın içinde yarım çay bardağı unu ve yumurtayı çırpma teli ile karıştıralım. Karışıma 1 su bardağı yoğurdu ekleyip, tekrar karıştıralım. Üzerine, kalan 3 su bardağı etsuyu veya suyu ilave edip, iyice karıştıralım. Bu karışımı şehriyeli tencereye alalım.
Üzerine, incecik doğranmış pazı yapraklarını ve dövülmüş sarımsakları da ilave edip ocağa koyalım. Sürekli karıştırarak çorbamızın üzeri göz göz olana dek ağır ateşte pişirelim. Çorbamızın tuzunu, ateşten almadan 1 dakika önce ayarlayalım ve ateşten alalım, 1 çorba kaşığı tereyağını eritip toz kırmızıbiberi ekleyelim. Yağı ateşten alıp çorbanın üzerine gezdirelim ve servis yapalım.
Not : Yoğurtlu çorbalarda tuz en son eklenmelidir. Başta eklenen tuz yoğurdun kesilmesine sebep olabilir.
AFIYET OLSUN...

kiymali tarhana corbasi[b]Malzemeler:
- 1 çay bardağı hazır tarhana
- 1 yumurta büyüklüğünde kıyma
- 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 su bardağı su veya et suyu
- Yeteri kadar tuz
- Arzuya göre nane


Yapılışı:
Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin. Ayrı bir tencereye yağı koyun. Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun. Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam edin. 4 bardak et suyu veya suyu koyup tuzunu ekleyin.
Erittiğiniz sulu tarhanayı karıştıra karıştıra yavaşça ilave edin. Top top olmaması için kaynayana kadar karıştırın. 5 dakika kaynadıktan sonra servise sunun. Arzunuza göre servise sunarken kızarmış ekmek ve nane ekleyin.
ezogelin corbasi500 gr. mercimek,
1 ilikli kemik veya 1 tablet etsu, 1 orta boy kuru soğan,
Yarım limon suyu, Tuz,
8 su bardağı su.
Sos için: 50 gr. un,
50 gr. ince doğranmış soğan,
25 gr. dövülmüş sarımsak,
50 gr. domates salçası,
20 gr. kırmızı pul biber,
10 gr. kuru nane,
4 su bardağı su.
Not: Malzemeler 8 kişiliktir.



HAZIRLANIŞI:

Mercimekler iyice yıkadıktan sonra bir tencerede ilikli kemik veya tablet etsu, soyulmuş patates (bütün olarak), soyulmuş kuru soğan (bütün olarak) limon suyu, tuz ve 8 su bardağı su ile ocağa koyup kaynamaya bırakılır. Kaynamaya yakın üzerine toplanan kefi alınarak tencerenin ağzı kapatılır 40-45 dakika pişirilir.

SOSUN HAZIRLANIŞI:

Bir tencerede margarinle, ince kıyılmış soğan ve sarımsak soldurulur. Üzerine un ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine salça ve kırmızıbiber ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir. Kavrulan karışımın üzerine 4 su bardağı su ilave edildiğinde sos hazır hale gelmiş olacaktır. Diğer tencerede hazırlanmış olan çorba bu sosun içine ilave edilerek 10-15 dk. kaynatılıp ocaktan indirilir.

MISIR UNU ÇORBASI:

Malzeme :
4 çorba kaşığı mısır unu
1 kaşık buğday unu
10 bardak et veya tavuk suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 domates
1/4 küçük paket marg. yağı

Yapılışı:
Bir yağlıca tavuk 4 litre kadar suda iyice haşlanır. Arzu edilirse bu haşlama sırasında suya kereviz ve maydanoz kökü, 1 - 2 adet bütün soğan, bir iki karanfil ilave edilir. Haşlandıktan sonra tavuk alınarak suyu süzülür ve bu su ayrı bir tencerede kaynatılırken içine bir miktar suda ezilmiş mısır unu irmik karıştıra karıştıra ilave edilir ve tahta kaşık ile aynı istikamette olmak üzere karıştırarak pişirilir. Koyu zeytinyağı kıvamına gelince takriben 45 dakika sonra ateşten alınıp kaselere tevzi edilir ve üzerinde içinde kabuğu ve çekirdekleri çıkarılarak kavrulmuş olan domatesli yağ gezdirilir.

NOT: Eğer tavuk suyu alındığı sırada tuz atılmış ise ayrıca tuz atmaya lüzum yoktur.

Tavuk Çorbası

1 Tavu
3 yumurtanın sarısı
yarım kilo yoğurt
tuz
6 bardak tavuk suyu

Bir tavuğu büyük bir tencerede üzerini örtecek kadar su içinde haşlayıp, pişirin. Başka bir kapta 3 yumurtanın sarısını iyice çırparak yoğurda katıp karıştırın. Tavuğun yarısını iyice didikleyin, ince doğranmış katısı ve karaciğeri ile birlikte çorba tenceresine atın. 6 bardak tavu suyu, tuz koyun, karıştırarak 2-3 taşım kaynatın. Bu çorba özellikle hastalar için iyi bir çorbadır.

Afiyet Olsun.
Admin
Admin
administrators
administrators

Mesaj Sayısı : 529
resim : Corbalar 0310
admin : <div class="js-kit-rating" view="score"path="" title="" permalink=""></div><script src="http://js-kit.com/ratings.js"></script>
Kayıt tarihi : 19/02/08

http://basagactan-gurbete.forumaction.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz