Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Cesitli yemekler

Aşağa gitmek

Cesitli yemekler Empty Cesitli yemekler

Mesaj  Admin 25/2/2008, 00:24

keskek
Malzeme:
150 gr kabuğu çıkarılmış buğday (döğme),
1 kg koyun gerdanı,
2 yemek kaşığı tereyağı,
3 adet soğan,
tarçın,
kimyon,
tuz,



Tarif:
Buğday ve birkaç parçaya bölünmüş et bir tenceye konur. Etlerin üzerini biraz aşacak kadar su ilave edilerek ocağa oturtulur. Kaynarken üzerine biriken köpükler alınır. Tencere kısık ateşte 4-5 saat ocakta tutulur. Suyunu çeken buğday ve et ocaktan alınır ve et kemiklerinden ayrılarak didiklenir. Etler tekrar tencereye konur ve üzerine bir kepçe sıcak su ilave edilir. Buğday ve et iyice karışıp özleşinceye kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak bir müddet daha pişirilir.

Bir tavaya bir kaşık tereyağı konur bu yağda ince kıyılmış soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur ve tenceredeki karışıma eklenerek tekrar karıştırılır. Hazır hale gelen keşkek servis tabağına alınır üzerine 1 kaşık tereyağında kızartılan baharat dökülür. Sıcak olarak servis yapılır.

yogurtlu kiymali kebapMalzeme:
600 gr koyun kıyması,
6 adet pide ekmek,
800 gr yoğurt,
200 gr tereyağ,
1 diş sarmısak,
4-5 dal maydanoz,
tuz,
karabiber,

Tarif:
Bir tavada tereyağını eritip kıymayı ekleyin ve kavurun. İçine dövülmüş sarmısağı ve baharatları ekleyip karıştırın. Bir tepsiye pide ekmeklerini küp şeklinde doğrayıp yerleştirin. Üzerine ekmekleri örtecek şekilde yoğurdu yayın. Kıymalı karışımı da yoğurdu kapatacak şekilde ekleyin. Kebabın üzerini istediğiniz malzemeyle süsleyip servis yapın.
kuzu pirzola
Malzeme:
15 adet kuzu pirzolası,
3 yumurta,
1/2 su bardağı un,
bir su bardağı galeta unu,
4 çorba kaşığı tereyağı,
4 adet domates,
2 diş sarmısak,
150 gr çubuk makarna,
rendelenmiş kaşar peyniri,
tuz,
taze çekilmiş karabiber,

Tarif:
Pirzolalara tuz ve biber serpin. Yumurtaları bir çorba kaşığı su ilave ederek çırpın. Pirzolaları sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp pişirilmek üzere hazır hale getirin. Bir tavada 3 kaşık tereyağını kızdırın. Pirzolaları kızan yağda her iki tarafı da altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

kuzu sisMalzeme:
1 kg kuşbaşı kuzu eti,
2 çorba kaşığı sıvıyağ,
1 adet irice soğan,
1 çay kaşığı kekik,
tuz,
taze çekilmiş karabiber,



Tarif:
Bir kabın içinde kuşbaşı kuzu etini, çok ince doğranmış soğan, ayçiçek yağın ve kekikle birlikte karıştırın. Etleri bu karışımda 4-5 saat arasıra karıştırarak, dinlenmeye bırakın. Izgara telini yağlayın. Etleri yağlanmış şişlere dizin, her iki yanını tuzlayıp biberledikten sonra ızgaranın üzerine koyun. Her iki yanını da yaklaşık 7'şer dakika pişirin. Pişerken üzerlerine arasıra fırça ile sıvıyağ sürün. Pişen etleri sıcak olarak servis yapın.

Not: Ateşle şişler arasında en az 7 cm mesafe bulunmalıdır.

guvec
Malzeme:
1 kg kuşbaşı koyun eti,
1 bardak iç bezelye,
1/2 kg kabak,
1/2 kg patlıcan,
4 adet domates,
6 adet sivribiber,
3 adet soğan,
1 demet maydanoz,
1 demet dereotu,
2 yemek kaşığı tereyağı,
kırmızıbiber,
tuz,



Tarif:
Sebzeler temizlenip yıkanır ve istenilen şekilde kesilir. Et ve sebzeler karıştırılır, yağ, tuz ve kırmızıbiber ilave edilerek güvece yerleştirilir. Güvecin üzeri 2 kat yağlı kağıt veya folyo ile kapatılır. Kağıtlar kenarlarından güvece bağlanarak ağır ateşli fırında pişirilir.

coban kavurmaMalzeme:
600 gr kuzu eti,
16 adet arpacık soğan,
4 adet domates,
8 adet sivri biber,
150 gr tereyağı,
120 gr kaşar peyniri,
2 diş sarmısak,
tuz ve kekik,

Tarif:
Kuzu eti küçük kuşbaşı şeklinde doğranır. Tereyağı bir tencerede eritilir ve etler eklenerek suyunu çekinceye kadar kavrulur. Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates, biber ve arpacık soğanlar ilave edilip, et yumuşayana kadar kavurmaya devam edilir. Pişen et güveçlere konur. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilip fırında peynir eriyene kadar pişirilip, sıcak olarak servis edilir.
Admin
Admin
administrators
administrators

Mesaj Sayısı : 529
resim : Cesitli yemekler 0310
admin : <div class="js-kit-rating" view="score"path="" title="" permalink=""></div><script src="http://js-kit.com/ratings.js"></script>
Kayıt tarihi : 19/02/08

http://basagactan-gurbete.forumaction.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Cesitli yemekler Empty balik izgara

Mesaj  Admin 25/2/2008, 00:28

Malzeme:
1 kg balık (Barbunya, palamut, lüfer, uskumru, vs),
1 adet limon,
1.5 kahve fincanı sıvıyağ,
tuz,

Tarif:
Balıklar usulüne uygun olarak temizlenir, yıkanır, tuzlanır. Sularının süzülmesi için bir saat kadar bir kenarda bekletilir.

İyice kızdırılmış, yağlanmış ızgara üzerine hafifçe yağlanmış balıklar dizilerek pişirmeye başlanır. Balıkların iki tarafı kızartıldıktan sonra servis tabağına alınır.

Ayrı bir kapta zeytinyağının içerisine bir limon suyu sıkarak çatalla iyice karıştırılır, pişen balıkların üzerine gezdirilir. Süsledikten sonra servis yapılır.

hunkar begendiMalzeme:
1 kg kuşbaşı et,
1 kg patlıcan,
2 adet soğan,
2 adet domates,
2 su bardağı süt,
5 kaşık un,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
3 çorba kaşığı tereyağı,
kırmızıbiber,
karabiber,
tuz,

Tarif:
Et ince kıyılmış soğanla birlikte bir tencereye koyularak karıştırılarak kapağı kapatılır. Kısık ateşte kendi suyunu çekinceye kadar ara sıra karıştırarak pişirilir. Ete kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domatesle birlikte karabiber, kırmızıbiber ve tuz eklenerek etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır.

Patlıcanlar yıkanıp kurulandıktan sonra fırında veya ocak alevinde kabukları yanıncaya kadar közlenir. Hemen soğuk suya atılarak kabukları soyulur ve bir tahtanın üzerinde ezilecek şekilde doğranır.

Genişçe bir tavaya tereyağı koyulur, un eklenerek sarasıncaya kadar birkaç dakika kadar kavrulur. Patlıcan ve tuz eklenir, karıştırılır. Karıştırırken süt yavaş yavaş eklenir. Elde edilen püre 7-8 dakika kadar pişirilir. Ocaktan almaya yakın peynir eklenir tekrar birkaç kez karıştırılıp ocak kapatılır.

Hazırlanan püre servis tabağına yayılır, pişen et de üzerine düşenir ve sıcak olarak servis yapılır
Cigikofte250 gr. döğülmüş yağsız kara et,
6 yemek kaşığı kuru isot,
1 tatlı kaşığı tuz,
bir tutam tarçın,
bir demet yeşil soğan,
1 kuru soğan,
biraz karabiber,
1 demet maydanoz,
bir tatlı kaşığı salça,

Tarif:
Et birkaç defa kıyma makinasında çekilir. Köftelik bulgur kenarlı bir tepsiye konur. Tuz, isot, tarçın, kara biber, salça, ince doğranmış soğan ve et eklenir. Yeşil soğan ve maydanoz yıkanıp incecik doğranarak bir tarafa alınır. Tepsideki malzemeler ara sıra çok az su ilave ederek yavaş yavaş bastırarak bulgur iyice yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Köfte hamuru kıvamına gelince doğranmış maydanoz ve soğan karışımı eklenir, hafifçe ezilerek toparlanır. Hamur elle küçük sıkımlar haline getirilerek marul, salatalık, gibi sebzelerle servis yapılır.
Dolma tavukMalzeme:
1 bütün tavuk,
1 adet tavuk ciğeri,
1,5 su bardağı pirinç,
1 diş sarmısak,
3 yemek kaşığı tereyağı,
3 yemek kaşığı çamfıstığı,
3 yemek kaşığı kuşüzümü,
1 çorba kaşığı salça,
1 çorba kaşığı yoğurt,
1 çorba kaşığı sıvıyağ,
2,5 su bardağı su,
karabiber,
pul biber,
tuz,

Tarif:
Tavuğu 2 su bardağı su ve tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika haşlayın. Tavuğun şeklini bozmadan, göğüsten boyuna doğru kesip göğüs ve sırt kemiklerini, butların iç kısımlarından keserek bacak kemiklerini çıkarın.

Tereyağını bir tencerede eritin, küçük küçük doğranmış ciğeri ve fıstığı ekleyip, fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurun. Temizlenip iyice yıkanmış pirinci ilave edip karıştırarak biraz kavurun. Tavuk suyunun miktarına göre sıcak su ilave ederek ölçüyü 2.5 su bardağına tamamlayın ve pirince ekleyin. Tuz ve kuş üzümünü de ekleyerek kısık ateşte, pilav suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı ocaktan alarak karabiber serpin ve 20 dakika dinlendirin.

Tavuğun içine aldığı kadar pilav doldurun. Pilavla doldurulan tavuğu fırın tepsisine oturtun. Salça, yoğurt ve sıvıyağını küçük bir kasede iyice karıştırın. Bu karışıma dövülmüş sarmısak, tuz ve pul biberi ekleyip karıştırarak tavuğun üzerine sürün. 150 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp servis tabağına alın, kalan pilavı da etrafına yayarak servis yapın.

firinda kofteMalzeme:
1/2 kg kıyma,
2 adet tavuk göğsü,
2 dilim ekmek içi,
250 gr mantar,
1 baş soğan,
2 adet domates,
tuz,
karabiber,



Tarif:
Ekmek içini suyla ıslatıp suyunu sıkın. Soğanı rendeleyin. Kıyma, ekmek içi, tuz, karabiber ve soğanı bir kabın içinde iyice yoğurup köfte hamuru yapın. Mantarları yıkayıp, haşlayın. Küçük parçalar halinde doğrayıp tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tavuk göğüslerini haşlayıp, ufak parçalara ayırın. Hazırladığınız köfte hamurunu sert bir zemin üzerinde merdane ile açıp içine mantar ve tavuk karışımını yayın. Köfte hamurunu rulo şeklinde sarın. Yağlanmış bir tepsiye yerleştirerek fırına verin. 20 -25 dakika kadar pişirdikten sonra, üzerine iki adet rendelenmiş domates döküp tekrar fırınlayın. On dakika kadar pişirip servis yapın.
Admin
Admin
administrators
administrators

Mesaj Sayısı : 529
resim : Cesitli yemekler 0310
admin : <div class="js-kit-rating" view="score"path="" title="" permalink=""></div><script src="http://js-kit.com/ratings.js"></script>
Kayıt tarihi : 19/02/08

http://basagactan-gurbete.forumaction.net

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz